Fiind situată în zona de șes, comuna Devesel nu dispune de zone cu valoare deosebită din punct de vedere al peisajului, dar datorită situarii lângă Dunăre și pădurea Stârmina (arie protejată de interes național), are potenţial pentru dezvoltarea turismului de scurtă durată şi agrement.
Principalele obiective turistice: Zona turistică a Dunării, a creat posibilitatea asocierii comunei Devesel la parteneriatul Dunărea Mehedințului în care sunt incluse comunele dunărene din județ având ca obiectiv dezvoltarea unitară a acestei zone turistice. Această zonă a creat oportunitatea pentru multe persoane de a-și construi case de vacanță în zona Dunării în localitățile Batoți, Tismana și Dunărea Mică, activitate ce a luat amploare în ultima perioadă și care este de natură să conducă la dezvoltarea turismului în zonă.
Pe raza comunei există situri arheologice identificate în colaborare cu colectivul Muzeului județean Mehedinți ce au fost marcate cu panouri de identificare și se află pe lista monumentelor istorice, situri datând din perioada neolitică si din peroada de ocupație romană a acestor teritorii,ce pot constituii puncte de atracție pentru turiști (în satul Tismana din comună, se află punctul Cetățuie unde Prof. D. Tudor bănuia că se află castrul de la Batoți).
Comuna Desevel mai deșine deține și un parc.
Biserica din satul Dunărea Mică cu hramul „Sf.Gheorghe”, ctitorită de Matei Basarab la 1645, figurează pe lista monumentelor istorice și constituie un punct de atracție alături de celelalte lăcașuri de cult existente pe raza comunei Devesel, ca și monumentele ridicate în cinstea eroilor locali căzuți în cele două războaie mondiale.
Tot ca atracţii turistice mai ales în zona rurală putem aminti de „Tradiţii şi obiceiuri” care sunt specifice fiecărei zone. Deşi diferă ca formă, mărime sau construcţii, satele de pe întreg cuprinsul ţării păstrează elemente comune, dar specific totodată, exprimate prin modul de organizare al gospodăriilor, al activităţilor rurale etc. precum şi viaţa spirituală.
Din ce în ce mai mulți turiști doresc să cunoască ospitalitatea, obiceiurile gastronomice, artizanatul și ritualurile sătești. Arta populară, religia, străvechile obiceiuri și datini creștine, posibilitatea de a se afla în mijlocul evenimentelor specifice locului (șezători, serbări, târguri festivaluri, etc) chiar și terapia muncii fizice sunt în egală măsură puncte de atracție.
Demn de remarcat este şi stadionul localităţii care este în execuție finală. În comună funcționează o asociație sportivă cu activitate de baza-fotbal iar centrul de informare turistică este în curs de execuţie.
Se dorește reabilitarea siturilor arheologice şi lăcaşurilor de cult.
Aceste date au fost extrase din Strategia de Dezvoltare Devesel